Monday, October 16, 2017

Marketingu i integruar- një kërkesë e kohës për bizneset

Keni dëgjuar ndonjëherë për termin "Integrated Marketing Communication" (IMC)? 

Bëhet fjalë për një komunikim të integruar marketingu që sot po e adoptojnë dhe po përdorin thuajse gjithë bizneset e sukseshme në botë. Ndryshe, kjo mund të përkthehet si shërbime 'one stop shop', që bizneset i kryejnë te kompani të caktuara që ofrojnë Marketing të Integruar. 

Por çdo të thotë Integrated Marketing Communication? 
Ky koncept ka të bëjë më dizenjimin e programeve të ndryshme të komunikimit që koordinon gjithë aktivitetet promocionale: reklamim, shitje, promovim shitjeje, marrëdhënie me publikun ose PR dhe marketing direkt, në mënyrë që t'i jepet mesazhi gjithë audiencës. Padiskutim ky lloj marketingu është një miksim ose shkrirje e gjithë teknikave të marketingut tradicional, (si reklamave print apo TV) me teknikat e marketingut online (website, SEO, social media etj). 

Në fakt dhe në Shqipëri ka hyrë si kërkesë nga bizneset kryerja e të gjitha formave të marketingut, por pa e ditur si koncept marketingun e integruar. Shumë nga klientët tanë vijnë dhe na tregojnë gjendjen ku ndodhen dhe na pyesin nga t'ia nisin, pra çfarë të bëjnë.
Një agjenci e zonja marketingu nuk pret që klienti të thotë: dua fletëpalosje, apo dua reklamë në televizor, dua blog apo dua promovim në media sociale. Një agjenci profesionale marketingu, duke gjykuar situatën e klientit, produktet që ai shet, targetin e këtyre produkteve, apo konkurencën, sugjeron disa shërbime që i vlejnë më shumë klientit në situatën ku ndodhet. Vetë kompania e marketingut merr përsipër jo vetëm ta studiojë mirë klientin por dhe të garantojë tekniken e komunikimit apo marketingut që klientit do t'i sjellë rezultat, ose kthim të investimit për reklamën që ai bën.

Në botë kjo tendencë ka hyrë që pas viteve 80, ku biznese të ndryshme nisën të marrin shërbime outsource në një kompani të vetme, e cila arrin t'i kombinojë të gjitha mjetet e PR, Digital Marketing dhe Direct Marketing, duke i ofruar këto shërbime si “one stop shop”. Kjo mënyrë u jep mundësi bizneseve që të jenë më të fokusuar te blerësi i tyre, dhe të ndërtojnë marrëdhënie permanente dhe në zhvillim me konsumatorët apo me grupet e tyre të interesit.

Ideja që: bëj një shërbim printimi këtu, një website atje, një shërbim SEO në vend tjetër dhe një reklamë televizive diku tjetër, është hequr përfundimisht nga axhenda për kompanitë e sukesshme. Është si puna e check-up mjekësor. Si është më mirë: Ti bësh të gjitha analizat në të njëjtin vend, ku të kesh dhe një rekord të situatës tënde, apo të bësh një analizë këtu, e një atje pa mundur kurrë të kesh një vijueshmëri të gjendjes tënde. 

Bisnese të nderuara, kohët kanë ndryshuar! Ju mbetet vetëm të përqafoni teknikat e reja, pa shumë shpenzim dhe qindra herë më fitimprurëse. Përvec suksesit të shitjes, kjo mënyrë garanton reputacionin e brandit tuaj dhe qëndrueshmërinë tuaj të gjatë në treg.

Monday, October 2, 2017

DooGee në tregun shqiptar – Konkurron me cilësi të mirë dhe çmim të lirë

Një brand i ri telefonash smartphone po prezantohet në tregun shqiptar. Bëhet fjalë për markën DooGee, telefoni i dytë celular më i shitur në Spanjë. Versioni më i fundit i këtij telefoni Doogee Mix u prezantua në 20 shtator në gjithë tregun e Europës Qendrore dhe Lindore ku bën pjesë dhe Shqipëria. Doogee Mix konsiderohet i ngjashëm me parametrat e Samsung Galaxy S8, por ka gjysmën e çmimit të tij. Me parametrat e tij, me dizenjimin modern, DooGee ka fituar shumë popullaritet në gjithë botën dhe tashmë synon të konkurrojë  edhe në tregun shqiptar.
DooGee Mix është smartphone-i me kornizë më të vogël në botë, i cili ofron dy versionet 4GB dhe 6GB RAM. Të tjera opsione të tij janë: xhami Gorilla Glass 5, version më i fundit i mbrojtjes dhe performancës, me dy kamera 16 dhe 8 MP, RAM të madh,  UI (user interface) të thjeshtë, pamje të qartë, jetëgjatësi baterie të pakrahasueshme me telefona të tjerë dhe dizajn i mrekullueshëm.

Të gjitha këto parametra janë ato me të cilat DooGee po konkurron me telefona të ngjashëm në tregun global, por me gjysmën e çmimit të tyre. Dizajni i bukur për syrin, i kombinuar me çmimin super të përballueshëm dhe me performancë shumë të qëndrueshme, e bën më të preferuarin për gjeneratën e re.
Dy modelet e reja që gjithashtu pritet të prezantohen në Shqipëri janë BL 5000, qe do të thotë ‘Be Long’ pra zgjat shumë, pasi ka baterinë më të madhe dhe jetëgjatë krahasuar me gjithë smartphone-ët e tjerë. Madje quhet Battery Monster. Ky telefon sugjerohet më shumë për të rinjtë që preferojnë të shohin filma, video apo të luajnë lojëra në kompjuter për një kohë të gjatë.  Por nuk ka vetëm baterinë më të mirë. Është I bukur për syrin, me dy kamera, me 4GB Ram dhe cilësi e rezolucion të lartë për fotot.
Modeli S60 është i jashtëzakonshëm, pasi i ka rezistuar të gjitha llojeve të testeve të mundshme, zjarrit, goditjeve, ngrirjes dhe gjithçkaje tjetër. Konsiderohet telefoni më i fortë i prodhuar ndonjëherë, dhe për ata që përgjithësisht kanë vuajtur nga thyerja e telefonit, me Doogee S60 e kanë problemin të zgjidhur. Por nuk është vetëm i fortë. Parametrat janë optimalë: 6GB ram, processor Helio p25 dhe bateri 5580 mah. Konsiderohet “hero”, një nga telefonat më të fortë të prodhuar ndonjëherë. Gjithë ky telefon me çmim fare të lire që varion deri në 250 euro.
DooGee MIX është fiks për tregun tonë, kryesisht për moshat e reja dhe gratë, që preferojnë një kombinim të përsosur të opsioneve, parametrave, pamjes së bukur dhe çmimit të përballueshëm. Gjithe telefonat e fundit DooGee kane parametrat e telefonave me te mire dhe brandeve më të njohura në treg, por janë me çmim sa ½ apo sa 1/3 e tyre.
Botuar nga Scan TV

Thursday, August 31, 2017

Angazhimi në Facebook, më i rëndësishëm se pëlqimet

Të gjitha kompanitë e marketingut që ju ofrojnë të rrisni numrin e likeve ose pëlqimeve në Facebook dhe me kaq ju thonë se e keni arritur objektivin, konsiderojini amatore ose naïve. 
Ky është gabimi më i madh që mund të bëni ju si biznese.

Edhe në Shqipëri bizneset po tentojnë të kontaktojnë kompani të marketingut dixhital për të rritur praninë e tyre në mediat sociale.

Shumë nga këto kompani ofrojnë vetëm blerje pëlqimesh në facebook dhe me kaq mbarojnë punë. Vetëm për këtë shërbim tarifojnë një pagesë pa e vrarë mendjen çfarë fiton biznesi.

Nga pagesa në fjalë, një pjesë ua merr Facebook, dhe pjesën tjetër e fusin në xhep. Po biznesi, si klient, çfarë fiton?

Në fakt, Facebook pranon çfarëdo gjeje që ti do të bësh për të rritur faqen tende. Në rast se ti do vetëm 'likes' me shumicë, atëherë fut kartën e kreditit pa ndërprerje dhe pëlqimet të vijnë nga e gjithë bota.  Edhe pse ti poston vetëm shqip, mund të kesh pëlqime nga India apo Afrika e Jugut etj. Deri këtu ok. Por  më pas, kur ti poston një lajm rreth biznesit tënd, një produkt të ri, apo diçka që e quan shumë të rëndësishme, mund të ndodhë të mos marrësh asnjë pëlqim pavarësisht se ke mijëra ndjekës. Ky quhet injorim. 

E kundërta ndodh me ndonjë faqe tjetër që nuk ka aq ndjekës sa ju, por ka angazhim shumë të mirë, dhe njerëzit flasin për të, e ndajnë dhe e rekomandojnë. Ky mund të jetë konkurenti juaj. Dhe mund të mos ju vijë mirë që njerëzit komentojnë dhe flasin për të. 

Në fakt,. Facebook është shumë i zgjuar dhe ka nxjerrë mënyra pa fund për të marketuar bizneset. Ajo që ka rëndësi tani quhet  “engagement rate” , pra niveli i angazhimit, sa njerëz janë të lidhur me brandin tënd, sa komentojnë, e përmendin atë, pra çfarë ndodh poshtë postimit tënd të radhës. Mund ta keni rastisur shpesh, kur Facebook ju kujton një postim të mirë, dhe ju thote: hej, njerëzit po flasin shumë për këtë, vazhdo kështu.

Pra në vend që të kërkoni më shumë likes, kërkoni të angazhoni komunitetin për një postim që ju bëni. Dhe ndoshta kompanitë e marketingut duhet t'i paguani për këtë shërbim. Kërkesa juaj duhet të jetë: Unë dua që njerëzit të flasin për mua, poshtë kontentit tim. 
Rëndësia në fund të fundit është kontenti, pra përmbajtja që ju postoni. Aty duhet të jetë fokusi. Fundja ai është produkti që ju shisni dhe aty duhet të tërhiqni klientin juaj. 

Stafi i Manderina Promotions

Monday, August 14, 2017

10 shprehje të marketingut nga ekspertët e fushës

Marketuesit nga e gjithë bota u mblodhën në Konvetën Botërore të Marketingut ku u prezantuan ide dhe u ndanë këshilla mbi fushën e marketingut. Cilat ishin këshillat që duhen mbajtur mend për të gjithë ju që operoni në fushën e marketingut.


  1. “Nëse jeni një markë gobale apo një markë e vogël që sapo keni filluar, rregullat janë të njëjta: ju duhet të tërhqni vëmendje” |Matthew Luhn
  2. “Marketuesit që përdorin teknika manipulative janë problem, jo teknologjia.”| Oli Gardner
  3. “Marketingu ka të bëjë me kreativitetin, ndjesinë njerëzore dhe autenticitetin.”| Jay Baer
  4. “Ne priremi të mendojmë se marketingu është gjithçka, por në të vërtetë marketingu është të më ndryshosh mua mendim ose të më bindësh të bëj diçka.” |Scott Stratten
  5. Marketingu është si të ndërtosh një histori që të bën të ndryshosh sjellje, një histori që shkakton emocion dhe të bën të ndryshosh mënyrën si e jeton jetën.” |Mike Nagel 
  6. Ju mund të paguani për shikimet e postimeve, por jo për shpërndarjen e tyre.” |Jenny Leahy
  7. Një markë nuk mund të justifikohet duke mos u bërë zëri i konsumatorit.” |Curtis Midkiff 
  8. Shumica e njerëzve kanë frikë të ndryshojnë mënyrën si bëjnë biznes. E thjeshtë: Gjeni dikë në kompaninë tuaj që nuk kanë frikë nga kjo sfidë dhe shikojini teksa bëjnë ndryshimet.” |Mitch Lowe
  9. Nëse përpiqeni të shkruani për të gjithë, do të përfundoni duke mos tërhequr askënd” |John Lane 
  10. Marketingu nuk rregullon një produkt të keq ose të shkatërruar”|Tom Webster

Tuesday, July 4, 2017

Çfarë duhet të dinë hotelet për marketingun online

Hotelet duhet të shpenzojnë pak më shumë kohë dhe përpjekje për të siguruar që të kenë një vizibilitet online në të gjithë botën, qoftë përmes internetit, OTA-ve të shumta ose edhe nëpërmjet fjalës së gojës. Ja cilat janë gjërat minimale që një hotel duhet të ketë në paraqitjen e tij online.
  
·   Website i përshtatshëm për smartphone ose aplikacione
75% e të rinjëve kanë të shkarkuar në celularët aplikacione për udhëtimet, 69% e njerëzve preferojnë të rezervojnë nga telefoni i tyre ose tableti. Një hotel do të jetë në disavantazh nëse faqje e tyre e internetit nuk është e adaptuar për celularët smartphone, mungesa e së cilës përbën vështirësi në navigim. Ndërsa një aplikacion i hotelit është një bonus i shtuar dhe një mundësi më shumë për klientë të mundshëm. Brezi i sotëm kërkon informacion të menjëhershme dhe çdo gjë duhet të jetë e aksesueshme direkt nga telefoni i tyre dhe hotelet duhet patjetër t’i përgjigjen trendit.

• SEO dhe Marketingu në Mediat Sociale  

Njerëzit zakonisht bëjnë një kërkim mjaft të hollësishëm para se të rezervojnë një hotel, ata kontrollojnë websitet e hoteleve, lexojnë  vlerësimet (review)  online në site të ndryshme udhëtimesh dhe OTA, dhe krahasojnë çmimet me hotele të tjera.  Hotelet duhet të sigurohen që janë të regjistuar në kanale të ndryshme online për të patur sa më shumë vizibilitet.  
SEO- (Optimizim për Motorët e Kërkimit)është një mjet i fuqishëm, kështu që hotelet duhet të sigurohen që ueb faqja  e tyre duhet të jetë e përshtatshme për celularët smartphone. Duhet  të integrojnë fjalë kyçe në faqen e tyre të internetit në mënyrë që kur njerëzit të kërkojnë hotele në një qytet të caktuar, p.sh Tiranë, faqja e hotelit e tyre të renditet në rezulatet e para të kërkimit. Hotelet mund të përdorin dhe Google-in për rritur renditjen në rank lokal, mjafton që të bëjnë një regjistrim në Google My Business, duke vendosur të dhënat e hotelit, emrin, adresën, numrin e telefonit, që biznesi të jetë i verifikuar në Google. Mediat sociale janë një tjetër kanal ku hotelet duhet të kenë patjetjer llogaritë e tyre zyrtare ku mund të komunikojnë me klientët.
Klientët duhet të inkurajohen për të postuar komente/vlerësime në mënyrë që njerëzit e tjerë të shohin vlerësimet për hotelin. Rreth 82% e të rinjëve sot i konsiderojnë shumë të rëndësishme vlerësimet online të udhëtimeve dhe në bazë të vlerësimeve dhe renditjes online marrin vendime për të rezervuar ose jo një hotel.  

• Remarketing duke përdorur Google Adwords
 Të dhënat analitike në Google Analytics janë një burim i mirë informacioni që i shërbejnë hotelit për të analizuar të dhënat demografike të njerëzve që vizitojnë faqen e hotelit dhe cilat vizita i kanë çuar rezervime. Google Adwords sjellë më shumë trafik në faqe dhe një mundësi më të madhe që vizitorët të rezervojnë në hotelin tuaj.

• Marketingu i përmbajtjes
Marketingu i përmbajtjes është menaxhimi i komunikimi me klientët pa shitur drejtpërdrejtë produktin/shërbimin. Pra, në vend të vetë-reklamimit hotelet duhet të përdorin blogjet, vlerësimet e klientëve që kanë qëndruar  në hotel.  Informacioni duhet të jetë i rëndësishëm dhe që të angazhojë target grupin e synuar nga hoteli  dhe duhet të jetë i shpërndarë në rrjete të ndryshme sociale për një vizibilitet më të gjerë online. Marketingu i përmbajtjes është mjaft i mirë edhe për SEO.

·       •   Integrimi i kanaleve sociale
Hotelet në përgjithësi preferojnë të kenë  më shumë rezervime në faqen e tyre të internetit, pasi është më fitimprurëse për ta, por nuk duhen  lënë pas dore as kanalet e tjera sociale. Sa më shumë shtrirje online aq më shumë rritet mundësia për klientë të mundshëm. Për ta bërë shpërndarjen sa më të thjesht hotelet duhet të integrojnë kanalet e mediave sociale në faqen e tyre, në këtë mënyrë hotelet mund të marrin rezervime pa patur nevojë të paguajnë përqindje siç paguajnë në platformat e tjera të rezervimeve online. 

Friday, June 2, 2017

Manderina Promotions organizon një tjetër event të suksesshëm, #TiranaSpring

Manderina Promotions organizoi  me 30 Maj tek Reja ceremoninë e ndarjes së cmimeve për tre fituesit e #TiranaSpring, konkursi i dytë i fotografisë në mediat sociale pas asaj #TiranaAutumn. Në ceremoni morën pjesë sponsorat e konkursit, fituesit, ndjekës të Visit Tirana dhe i ftuari special ishte kryetari i bashkisë Tiranë, Z. Veliaj.

Ceremonia e çmimeve #TiranaSpring
(në foto fituesit, sponsorat, Erion Veliaj dhe stafi i Manderinës)

Konkursi kishte synim promovimin e stinës së bukur të pranverës në kryeqytetin tonë, duke postuar fotot më të bukura në
www.visit-tirana.com, portali i turizmit të Tiranës,  krijuar dhe menaxhuar nga Manderina Promotions, agjenci PR dhe Marketingu. 
Mbi 400 foto që u dërguan në Instagram @visit_tirana dhe në Facebook Visit Tirana  përfaqësonin pjesë të ndryshme të qytetit: si qendra e qytetit e mbushur me lulet e pranverës, zonat rurale të gjelbëruara pas dimrit, njerëzit që shëtisnin dhe shijonin stinën e pranverës e tjerë.

Për të vlerësuar këta të rinj të apasionuar pas fotografisë, Manderina Promotions me ndihmën e partnerëve të saj: Xheko Imperial Hotel & Restaurant, Klubi Discover Albania, Restaurant dhe Kinema Cineplexx u dha mundësinë 3 fituesve që të shijojnë më të mirën e qytetit tonë Tiranë: një drekë të shijshme, një udhëtim një ditor nëpër natyrën rurale të Tiranës dhe dy bileta falas për të pare një film 3D në kinema duke promovuar kështu produkte turistike të Tiranës
Manderina Promotions bashkëpunon me shumë biznese në fusha të ndryshme duke ju ofruar strategji gjithëpërfshirëse të komunikimit dhe marketingut  për një paraqitje të plotë dhe të suksesshme online.
Kompania ka dhe projekte të tjera që kanë synim promovimin e detinacioneve turistike në Shqipëri, si Visit berat, Visit gjirokastra, Visit Saranda dhe Lake Ohrid për të cilin ka partneritet me UNESCO.
Manderina Promotions ka organizuar me mjaft profesionalizëm dhe sukses shumë evente të tjera si seminare, trajnime, taste event, inagurime etj, të gjitha këtu i gjeni në faqen tonë në rubrikën “Punët tona”. www.manderina.com 

Friday, May 26, 2017

Si të promovoni artikujt e blogut në mediat sociale

Si të promovoni postimet e blogut në mediat sociale
Pasi keni bërë një artikull të mirë në blog mezi prisni ta ndani në mediat sociale, por ajo që doni ju është sa më shumë lexues. Si arrihet kjo? Zbulojeni më poshtë!

Promovimi nëpërmjet mediave sociale
Për të promovuar efektivisht postimet tuaja në blog, ju nuk mund të transmetoni të njëjtin mesazh në çdo rrjet social. Ju duhet të përshtatni mesazhin tuaj për çdo platformë dhe audiencë. Për shembull, nëse promovon një postim të ri të blog-ut, mund të duhet t'u drejtohesh miqve të Facebook në një mënyrë të ndryshme nga kontaktet e tua të biznesit në LinkedIn. Në Twitter, ju jeni të kufizuar në 140 karaktere, kështu që ju duhet të mbani mesazhin tuaj të shkurtër dhe të thjeshtë. Në Pinterest, imazhi juaj është mënyra kryesore për të tërhequr vëmendjen. Çdo rrjet social ofron opsione të ndryshme për promovimin e përmbajtjes suaj. Numri i karaktereve të lejuara dhe madhësia e imazhit ndryshon. Ju mund të shtoni edhe # hashtage për të kthyer postimet në përmbajtje të kërkueshme ose shtoni @  për t'u lidhur direkt me ndjekësit tuaj. Të vendosësh hashtage të shumta , funksionon mirë në Twitter dhe Instagram, por përdorimi i tyre në Facebook ose LinkedIn nuk do të prodhojë domosdoshmërisht rezultate të njëjta.
Ja si mund të promovoni artikujt e blogut tuaj në pesë rrjetet më të mira sociale

#1: Ndajeni në Facebook

Postimet në Facebook mund të përmbajnë deri në 10.000 karaktere, por vetëm 480 karakteret e para janë të dukshme në kohështrirje, pasi pjesa tjetër është e fshehur pas “shiko më shumë”. Pra, vendos thelbin e mesazhit tuaj në 480 karakteret e para. Kini parasysh që postimet në Facebook me më pak se 50 shkronja kanë treguar më shumë angazhim sesa postimet më të gjata. Postimet me imazhe funksionojnë më mirë në Facebook. Është e mira që kur postoni artikullin e blogut tuaj në Facebook të ngarkoni imazhe që i shoqëroni me link. Në këtë mënyrë fotot që ju ngarkoni do të jenë të shoqëruara me linkun e secilit artikull që ju keni shoqëruar foton.  Gjithashtu, është mirë që të siguroheni që të vendosni dhe një koment personal dhe të ftoni lexuesit të ndajnë mendimin e tyre.

#2: Ndajeni në Twitter

Twitter ishte rrjeti i parë social që vendosi hashtag-et dhe @ (mention) të cilat ofrojnë kërkime më të mira dhe  të shumta. Kohët e fundit, platforma  ka bërë ndryshime në kufirin me 140 karaktere për t'i dhënë postimeve hapësirë pak më të madhe. Postimet me më pak se 140 karaktere janë më mirë. Për të patur sa më shumë re-tweets (ripostime) sigurohuni që të ngarkoni imazhe dhe linqe.  Nëse shtoni deri në katër hashtage, kjo do të bëjë postimin tuaj më të kërkueshme për fjalët kyçe dhe do të gjenerojë më shumë reagime. Përfshini simbolin e @ nëse doni të jepni kredenciale dikujt ose t'i dërgoni mesazhe specifike në Twitter. Koha e një postimi në Twitter në kohështrirje është rreth 18 minuta, kështu që është mirë që artikujt e blog-ut t’i ndani më shumë se njëherë në ditë.


#3: Postojeni në LinkedIn

LinkedIn ju lejon të postoni në profilin tuaj, në faqet e kompanisë dhe faqe dhe në grupe. Ju gjithashtu mund të publikoni postimet tuaja në blog në LinkedIn Pulse ose SlideShare. Në faqen e kompanisë tuaj, ‘përditësimi’ juaj mund të përmbajë rreth 600 karaktere. Çdo tekst me më shumë se 150 karaktere duket jo shumë tërheqës për lexuesin pasi do ti duhet të klikojë “shiko më shumë” për të parë postimin  e plotë. Ndarja e artikullit me një imazh dhe link funksionon më së miri në LinkedIn. Bëjeni tekstin tuaj personal që të krijojë angazhim me ndjekësit. Bëni pyetje ose inkurajoni lexuesit të bashkëveprojnë me postimin tuaj.

#4: Postojeni në Pinterest
Në Pinterest, imazhi është pjesa më e rëndësishme e postimit (pin) tuaj. Vendosni një përshkrim për të treguar më shumë se çfarë ka ky postim. Pinterest ju lejon të shkruani deri në 500 karaktere për të përshkruar dhe komentuar imazhet tuaja. Ju mund të mbledhni imazhet tuaja në albume për t'i renditur ato sipas temave dhe të vendosni imazhe të çdo madhësie. Për të bindur përdoruesit që të klikojnë, bëni përshkrimet tuaja nga  150 deri 300 karaktere. Vendosni hashtag për fjalët kyçe për të rritur shikueshmërin e imazhit.

#5: Postojeni në Instagram

Në Instagram mund të postosh deri në 10 foto ose video në një postim të vetëm. Kohëzgjatja e një imazhi në Instagram është shumë më e shkurtër se sa në Pinterest. Shumica e angazhimeve ndodhin brenda orëve të para të postimit. Instagram ofron një madhësi unike katrore për imazhet, që është 1080 x 1080 piksel. Përshkrimet mund të jenë deri në 2,200 karaktere, nga të cilat vetëm tre rreshtat e parë shfaqen në kohështrirje. Përpiquni të transmetoni esencën e postimit në 155 karakteret e para. Hashtage-t  janë të rëndësishme në Instagram, dhe shumë titra përbëhen vetëm nga hashtage. Përdorni fjalë kyçe të artikullit të blogut tuaj  si hashtage në mënyrë që sa më shumë përdorues të Instagram mund të gjejnë postimin tuaj. Ju mund të shtoni deri në 30 hashtage. Instagram nuk shfaq linqet e klikueshme, por mund të shtosh një URL në bion e Instagramit që të ftoni ndjekësit ta lexojnë blogun tuaj.

Si përfundim

Promovimi i artikullit të blogut tuaj në mediat sociale mund t’ju të ndihmojë të korrnin sukses me blog-un tuaj. Megjithatë, nëse ndani të njëjtin mesazh në të gjitha rrjetet tuaja sociale, do të humbisni mundësitë për shtrirje dhe angazhim më të madh. Ju duhet të përshtatni mesazhet tuaja në çdo rrjet social që të arrini në një audience të përgjithshme.