Monday, December 28, 2015

Ekipi i Manderina Promotions, ndër 10 personalitetet e Tiranës për vitin 2015


"Mund të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe". Kjo thënie brilante e Nënë Terezës ka shoqeruar  projektin Visit Tirana, të cilin Manderina Promotions e ka nisur me shumë dashuri. Ky projekt dhe ekipi i Manderines u nderuan nga Bashkia e Tiranës me Çmimin "Personaliteti i Vitit 2015" që shkoi për administratoren e kompanisë, Alma Gerxhani.
Alma Gerxhani duke terhequr cmimin per Manderina Promotions
Projekti Visit Tirana është një nga projektet dhe punët e shumta që ka nisur Manderina Promotions, një biznes i ri prej më shumë se një viti në treg, por që ka arritur të spikasë falë energjive, punës së palodhur, cilësore dhe vullnetare për të promovuar turizmin në Tiranë e Shqipëri
Në eventin e organizuar dje në qendrën Teen në Tiranë, kryebashkiaku i Tiranës Erjon Veliaj ndau 10 çmime për njerëz jo shumë të njohur për mediat, por që sipas tij janë 'heronjtë e vërtetë të qytetit'.

Alma Gerxhani dhe Eva Kushova me kryebashkiakun z. Erion Veliaj
"Po themelojmë një mënyrë të re të menduari se kush janë realisht heronjtë që na frymëzojnë çdo ditë... Po rritet një brez tjetër që tek cdo problematikë sheh një mundësi për të shërbyer, një mundësi për të bërë diçka krijuese, dhe për të mobilizuar të tjerë, dhe unë besoj se nga kjo kategori vijnë heronjtë tanë që vlerësohen sot", - tha kryebashkiaku Erion Veliaj.
Teksa prezantoi Alma Gerxhanin, si personaliteti i vitit 2015 me motivacionin 'për promovimin e turizmit në qytetit të Tiranës përmes portalit VisitTirana, z. Veliaj u shpreh se vlerëson lart punën e palodhur të stafit te Visit Tiranes, per promovimin e Tiranes, edhe ne kohen kur stafi i Bashkise se re sapo kishte filluar pune dhe nuk dinte nga t'ia niste, edhe gjate muajve te veres kur pakkush bënte lajme për Tiranën. Një punë krejt vullnetare, pa asnjë mbështetje financiare, theksoi ai.
Znj Gerxhani duke falenderuar Bashkinë e Tiranës për këtë çmim simbolik  u shpreh se në 2016  bashke me kolegen e saj Znj. Eva Kushova do ta vazhdojnë  projektin dhe do kthejnë në një institucion për të promovuar çdo gjë të bukur dhe me vlerë për Tiranën.
10 personalitetet e Tiranes per 2015

10 personalitetet e vitit 2015  te vleresuar nga Bashkia Tirane  me motivacionet perkatese janë: 
 1. Ened Mato me 'Eco Bicycle' dhe iniciativat e tij per Ditet pa Makina.
 2. Julia Sinanaj me 'Koperativa 87' per organizimin e eventeve biofood ne fshatrat e Tiranes
 3. Enid Mero me 'Mountain Bike per promovimin e zonave rurale e malore te Tiranes.
 4. Alma Gerxhani me motivacionin "Për promovimin e turizmit në qytetin e Tiranës, nëpërmjet faqes projektit VisitTirana
 5. Sadik Malaj (pas vdekjes) per aktivitete multifunksionale per turizmin ne Tirane.
 6. Helidon Haliti per organizimin e Bienales se pare te Akuarelit Tirane.
 7. Klodeta Buzi per themelimin e Akademise Hollywood, ku pergatiten talentet e reja muzikore.
 8. Ilir Haxholli e Arber Hajdari per nismen #FundjavaNdryshe per ndihmen e njerezve ne nevoje.
 9. Desli Shahini per projektin 'Jemi Njesoj' me personat qe kane probhleme ne te folur e degji
 10. Shkelzen Dunisha për pastrimin e Liqenit Artificial të Tiranës.
***
Manderina Promotions team, among Tirana 10 Personalities of the year 2015

"We can do small things with great love"--this brilliant quote of Mother Theresa has accompanied VisitTirana project of Manderina Promotions from its start.  The team of Manderina Promotions and this project was awarded "Personality of the Year 2015!"
This is one of projects that Manderina Promotions, a new business,  is running among other works , The quality, consistency and hard work  of the team of Manderina Promotions made this project visible  in Tirana and beyond. In an event organized by Tirana Municipality, the Mayor Mr. Erion Veliaj announced  10 Personalities of year 2015, hard working people, which he referred as "city's heroes"  
"We are establishing a new way of thinking on who are the real heroes of our city, those who inspire us with their work. A young generation is growing in Tirana, people that in every problem can see an opportunity to help and do something which is creative; people who are able to mobilize others in doing the same, and I believe that the people that I am presenting to you today belong to this category- said Tirana Mayor, Mr. Veliaj in his opening speech.

While presenting Mrs. Alma Gerxhani, as one of the personalities 2015 for promoting tourism in Tirana through Visit Tirana project, he expressed his appreciation for the restless work the team did, through all time, even on summer vacation. The work was totally volunteering,with no financial support from Municipality so far. 
Mrs Gerxhani thanked the Municipality for the award and declared that together with her colleague Mrs. Eva Kushova will continue to grow the project during 2016 in order to promote every good value of Tirana. 
Here is the list of 10 personalities of the year 2015 with the respective motivations: 
 1. Ened Mato with  'Eco Bicycle' social movement and Car Free day initiatives .
 2. Julia Sinanaj with 'Koperativa 87' for organizing  biofood  events in Tirana's villages 
 3. Enid Mero with 'Mountain Bike for promotions rural areas of Tirana.
 4. Alma Gerxhani for promoting tourism in Tirana, through project VisitTirana
 5. Sadik Malaj (after death) for organizing multi functional tourism activities in Tirana 
 6. Helidon Haliti for organizing the first watercolor biennial 2015 in Tirana
 7. Klodeta Buzi for founding the Hollywood Music Academy in Tirana 
 8. Ilir Haxholli & Arber Hajdari  for their initiative #FundjavaNdryshe  (A different weekend) helping people in need.
 9. Desli Shahini for the project 'We are equal' for helping disabled people.
 10. Shkelzen Dunisha for the project of Cleaning Tirana Artificial Lake.
Follow Visit Tirana on Twitter:  https://twitter.com/VisitTiranaFriday, December 18, 2015

Manderina Promotions, në takimin e grave sipërmarrëse

Manderina Promotions mori pjesë në takimin e Grave Sipermarrëse, te organizuar në qytetin e Durresit nga Albanian Innovation Accelerator- AIA. Në këtë takim ishin të pranishme gra të biznesit nga Tirana, Durresi, Shkodra etj. të cilat me pasion e guxim kanë ndërmarrë iniciativa të sukseshme pavarësisht sfidave që hasin në realitetin e ashpër shqiptar.

Manderina Promotions ndau me gratë pjesëmarrëse eksperiencën e vet të re në biznes dhe theksoi rëndësinë dhe domosdoshmërinë që ka prezenca online e gjithë bizneseve të grave shqiptare. Sot nuk është shumë e nevojshme të qëndrosh gjithë ditën në dyqan apo në biznesin tënd me orare të zgjatura, ndërkohë që dyqani yt mund të jetë online dhe mund të krijojë të ardhura dhe kur ti nuk je aty. Biznesi online është 24 orë i hapur dhe nuk është lokal por ndërkombëtar, pasi mund të shihet në cdo cep të globit.

Manderina Promotions ofron për gjithë bizneset kryesisht të vogla e të mesme, që të rrisin imazhin e tyre, të promovojnë produktin apo shërbimet në gjithë kanalet e komunikimit që ekzistojnë sot, offline dhe online.
Në fund të takimit, u ra dakord që gratë sipërmarrëse të mentorojnë njëra-tjetrën në fushat ku ato janë eksperte. Gratë falenderuan AIA dhe zonjën Julia Goga për këtë iniciativë për t'u ardhur në ndihme grave shqiptare, permes mentorimit,(dhenies se ideve) se si ato t'i rrisin bizneset e tyre.

Friday, December 4, 2015

No page likes in Facebook? Get used to visits! / Nuk keni me pelqime ne Facebook? Mesohuni me vizitat ne faqe.

Probably you have noticed that Facebook has changed its insights, from page likes to page visits. It is also to adapt to user behavior. Nowadays, we hesitate to do like for everything we see and our behavior has changed. Back in June, we were more willing to like pages and posts, but with so many pages and posts that we come across daily, we choose to lay back navigating and not taking any action.
Fan Page managers used to measure their page success through number of likes, which is indeed a real indicator of progress. But Facebook do no longer report number of new likes, because as a matter of fact, number of likes in some cases are decreasing or stagnant, It's a strategy not to delude page managers  so 'the smart" Facebook reports now only page visits,  total reach, and even message response rate, to make page managers work harder for more engagement in their pages.
Ndoshta e keni vene re qe  Facebook ka ndryshuar statistikat e tij per faqet, dhe nuk jep me Likes (pelqimet), por vizitat ne faqe. Kjo behet dhe per t'iu pershtatur sjelljes se vizitoreve. tashme ne hezitojme te bejme like per faqet dhe postimet qe shohim dhe sjellja jone ka ndryshuar. Para pothuaj 6 muajsh, ne qershor, ne benim me pelqenim me shume postime dhe faqe, por me kaq shume faqe dhe postime qe na dalin perpara, thjesht zgjedhim te zmbrapsemi dhe te  vezhgojme, por pa ndermarre ndonje veprim konkret.

Menaxheret e faqeve ne facebook ishin mesuar te masnin numrin e pelqimeve, qe per hir te se vertetes eshte indikator progresi i prekshem. Por Facebook nuk e raporton me kete, sepse nuk ka c'te raportoje, numri i likes mund te jete duke zbritur ose qendron ne vend.  Eshte nje strategji qe te mos zhgenjeje dhe menaxheret e faqeve, keshtu Facebook "i zgjuar" raporton tashme vizitat ne faqe, shikimet e postimit ne total dhe tashme dhe pergjigjen ndaj mesazheve, qe t'i beje menaxheret te punojme me shume, per me shume angazhim.