Friday, November 25, 2016

Bashkia Tiranë mbështet projektin Visit Tirana të Manderina Promotions

Manderina Promotions merr mbështetje nga Bashkia Tiranë për projektin e saj Visit Tirana (www.visit-tirana.com).  Manderina Promotions është një kompani marketingu dhe PR në Tiranë dhe është përzgjedhur si një nga 22 kompanitë fituese të grantit të Bashkisë për Gratë Sipërmarrëse.
Kompania, me një ekip prej 4 grash dhe vajzash, ishte pjesë e këtij konkursi. Z. Erion Veliaj në kuadrin e vizitave në bizneset fituese bëri dhe një vizitë tek zyrat e kompanisë ku vlerësoi punën e ekipit të Visit Tirana në promovimin e qytetit, 

Projekti visit_tirana ka në thelb brandimin e qytetit të Tiranës për turistët e huaj. Projekti filloi në ne vitin 2014 mënyrë vullnetare me llogari në twitter @Visit Tirana që është bërë një nga llogaritë më popullore në këtë media pasi jep informacione të zgjedhura në gjuhën angleze për turistët e huaj që vizitojnë Tiranën. Tashmë visit-tirana.com është një portal online me informacione të shumëllojshme për kulturën, artin, historinë dhe turizmin në Tiranë.  

Projekti nuk ka të bëjë thjesht me ndërtimin e një portali, por me brandimin e Tiranës si destinacion dhe me promovimin non-stop të qytetit në të gjitha kanalet online me qëllim që të konkurrojë me kryeqytetet e rajonit. Visit Tirana do të ketë partneritet me bizneset turistike që do të pasqyrojnë aty produktet e tyre në shërbim të turistëve. Shembull i këtij partneriteti është për një konkurs në mediat sociale me hashtag #TiranaAutum ku pjesëmarrësit postojne foto vjeshte në Tiranë dhe mes fotove më të bukura zgjidhen tre fitues të cilët do të përfitojnë nga shërbimet e këtyre bizneseve.

Manderina Promotions, ështe një kompani që operon prej pothuaj tre vitesh në treg dhe ka kryer disa projekte të sukseshhme sidomos në fushen e turizmit. Ne u ofrojmë shërbime të ndryshme marketingu dhe PR bizneseve për të rritur prezencën e tyre online.

Erion Veliaj tek Manderina Promotions office

Erion Veliaj tek Manderina Promotions, biznes fitues si Gra Sipermarrese 

Stafi i Manderina Promotions me Erion Veliaj

Zyra dhe stafi i Manderina Promotions

Thursday, October 20, 2016

Mos shisni produktin, shisni përmbajtjen!

Brandim me përmbajtje

Teknologjia ka avancuar të dashur miq. Nuk është nevoja më të beni reklama me pagesë. Shisni përmbajtjen. Erdhi koha që të dish të shkruash për atë biznes që ke, është reklama më e mirë që mund ti të bësh. Nëse nuk po përdor përmbajtje për kompaninë tënde, je duke humbur! Një përmbajtje e mirë nuk duhet të jetë vetëm ajo që shfaqet në faqen online të kompanisë, sepse të gjithë e dinë që aty ka informacione statike dhe jo gjithmonë të përditësuara. Website nuk mjafton. Faqja është e mbushur me informacion por që rri në vend. Ai vetë nuk mund të shesë. Ti duhet ta vësh në lëvizje. Po si? Përgjigjia është: Përmes mediave sociale dhe blogeve, pra përmbajtjes. Këto jane ushqimi i përditshëm.

Mediat Sociale
Njerëzit e kanë njohur logon tuaj, dinë dhe emrin tuaj, dhe ngjyrat që përdorni, dinë dhe çfarë shisni. Por klienti ka nevojë çdo ditë të dëgjojë dicka nga ju. Nëse nuk postoni rregullisht në mediat sociale psh, dikush mund të thotë që keni dalë nga tregu. Nëse postoni thjesht një foto, njerëzit nuk e kuptojnë mesazhin që ju doni të jepni, gjithkush mund ta interpretojë ndryshe. Por nëse atë foto e shoqëroni me një tekst, përmbajtja e markës tuaj bëhet më interesante. Përmbatja në mediat sociale duhet të jetë informative dhe sa më e qartë, kjo sjell atë që ju doni, pra që njerëzit të kuptojnë markën tuaj dhe ta dallojnë atë nga markat e tjera në treg.

Shkrimi i një Blogu për fushën e kompanisë ku operoni, mund të jetë më efektive dhe tërheqes se gjithçka tjetër, pasi aty i jepni një freski markës tuaj duke shkruajtur mbi të rejat e fundit dhe duke qënë më të përditësuar.Vendos konsumatorin të parin
Para se të krijoni përmbajtje për markën tuaj duhet të niseni nga nevojat e konsumatorit, çfarë kërkon ai. Për këtë arsye përmbajtja duhet të jetë diçka e zgjuar dhe informuese, apo diçka argëtuese dhe e papritur. Edhe pse e dimë që ajo ç’ka duam të themi kur shpërndajmë një përmbajtje është të shesim një produkt tonin, kjo nuk duhet të jetë fokusi në përmbajtje . Pra fokus te mos jete “shitja”, por informimi për produktinin. Le të marrim një shembull, nëse produkti ynë është një pajisje, atëherë përmbajtja duhet të jetë e tillë që të përfshijë nevojat e konsumatorit, p.sh për çfarë shërben kjo pajisje, kujt i vjen në ndihmë kjo pajisje, te mirat e pajisjes dhe në fund mund të shkruani që: “A jeni të interesuar për të blerë këtë pajisje, kontakoni me ne”.

Për te arritur këtë lloj brandimi, ju duhet të zgjidhni krijuesit dhe shkruesit më të mirë. Ka kompani dhe në Shqipëri që merren pikërisht me këtë fushë, brandimin përmes përmbajtjes (Content Marketing). Një prej tyre është Manderina Promotions. Promovojmë dhjetra biznese, duke shkruar e përditësuar gjithcka me vlerë rreth fushës dhe markës së tyre. Asgjë nuk është më tabu. Gjithçka mund ta gjeni dhe këtu.

Tuesday, September 13, 2016

Hotelet shqiptare nuk duhet të punojnë vetëm në verëHotelet shqiptare e kanë bindur veten se mund të kenë punë vetëm në sezonin e verës. Përgatiten shpirtërisht të shërbejnë vetëm këto muaj, dhe më pas vegjetojnë gjatë vjeshtës e dimrit në pritje të pranverës së vonë e verës. Heqin dorë nga kujdesi për hotelin, dhe shkojnë e shpenzojnë paratë e fituara në verë. A duhet të vazhdojë kjo mendësi? Po si ia bëjnë hotelet në mes të qyteteve të botës që nuk kanë as det, as natyrë, as ditë me diell? Hotelet  tona duhet të edukohen që shërbimi për klientët të jetë non- stop në çdo stinë të vitit. Ata duhet të shesin. Për këtë janë platformat online: booking, TripAdvisor, Expedia, të cilave u referohen gjithë turistët në botë. E turistët nuk janë vetëm ata që vijnë për plazh. Ata që janë mësuar me udhëtime, e bëjnë këtë në çdo stinë të vitit. Shqipëria ka 350 ditë me diell dhe ka turizëm kulturor, gjithashtu shumë të rëndësishëm. Po çfarë u mungon hoteleve tona? U mungon promovimi online. Ata duhet të luajnë gjithashtu me ofertat, të ulin e ngrenë çmimet sipas sezoneve në platformat e rezervimeve. Duhet të jenë aktive me foto dhe informacione të përditësuara. Duhet t’u përgjigjen komenteve të klientëve në Booking e Trip Advsior. Hoteleve në të shumtën e rasteve u mungon eskpertiza për ta bërë këtë punë, ose nuk kanë burime njerëzore të mjaftueshme për ta bërë vetë këtë punë, por tashmë në Shqipëri ka kompani të specializuara që kujdesen për imazhin e hotelit në të gjitha kanalet online.  Manderina Promotions është një nga këto kompani që mirëmbajnë gjithë prezencën online të hoteleve në platformat e shitjeve. Nëse mirëmbajtja e llogarisë së hotelit në këto platforma është e vazhdueshme, e shoqëruar kjo dhe me reklamime të vazhdueshme në mediat sociale si dhe përditësim të faqës së internetit, do ti bëjë hotelet të vizituara dhe pse jo të rezervuara gjatë gjithë vitit. Manderina ka klientë të saj, që dhomat i kanë të rezervuara gjatë gjithë vitit, pavarësisht nëse është dimër apo verë. Shumë pronarë hotelesh mund të mendojnë se kostoja e pagesës së një kompanie të tille është e lartë, por nga eksperienca jonë, ajo është shumë e vogël në rast se ke punë dhe shet dhoma gjatë gjithë vitit.  Por mbi të gjitha ky bashkëpunim ka realizuar fitimprurës për hotelet.  Imazhi i tyre online është përmirësuar dhe janë shtuar rezervimet. Manderina përpilon raporte krahasuese për klientët e saj, ku tregohet ecuria  si ne OTA (platformat e rezervimit, Booking, Expedia, HRS etj) dhe ne mediat sociale dhe vizitat në faqen e internetit. Veç kësaj Manderina bën një punë konstante në promovimin e destinacioneve, duke publikuar lajme dhe foto nga sejcili destinacion i Shqipërisë për ta bërë më të njohur e më të vizituar.
Vec çmimit të arsyeshëm, kundrejt imazhit shumë të mirë dhe fitimeve tuaja, ajo që  Manderina Promotions ofrojnë është trajnimi i një personi të stafit tuaj. Një recepsionist mund t'i kryejë shumë mirë këto fuksione pas një trajnimi të hollësishëm. Ju garantojmë që suksesi është i sigurt. Duhet të largoni mendësinë që hotelet kanë punë vetëm në verë.

Wednesday, August 31, 2016

Mediat Sociale? Mos blini ndjekës, por fokusohuni tek përmbajtja

Gara në mediat sociale është bërë shumë e ethshme në Shqipëri. Shumë kompani e bëjnë vetë këtë shërbim, duke postuar çdo ditë informacione rreth tyre, ndërsa disa biznese të tjera kanë nisur t’ua besojnë kompanive të posaçme që janë krijuar së fundi në Shqipëri dhe ofrojnë shërbime të marketingut dixhital, ku hyn dhe menaxhimi i mediave sociale.

Të gjithë pretendojnë se dinë të menaxhojnë mediat sociale, por shifrat flasin hapur. Mjafton të hapësh faqe të ndryshme në Facebook, që kanë mijëra likes, por postimet e përditshme të tyre nuk marrin asnjë like, as komente etj.

-Gjëja e parë që zbulon është se ndjekësit kjo faqe i ka blerë, dhe ndjekës të tillë nuk janë aktivë, madje shumë prej tyre as nuk e kuptojnë gjuhën që ti shkruan.

- Gjëja e dytë që zbulon është se përmbajtja që shkruhet është pa vlerë për ndjekësit e tu, pra ose shkruan gjënë e gabuar, ose nuk di të shkruash fare.

E njëjta situatë është në Twitter. Psh mediat shqiptare kanë mijëra ndjekës, dhe nuk kanë asnjë retweet, as 'mention', apo 'like'. Po kështu dhe institucionet shqiptare, apo dhe mjaft persona vip.

Në rastin e bizneseve: nëse ju paguani dikë që ju menaxhon mediat sociale, dhe nuk keni atë që në gjuhën profesionale të këtij shërbimi quhet ‘engagement’ pra angazhimin e ndjekësve (me pëlqime apo komente), atëherë misioni juaj ka dështuar, dhe paratë i keni hedhur kot.

Manderina Promotions është një kompani që është specializuar dhe ka të trajnuar stafin e saj me certifikata nga Hootsuite për menaxhimin e mediave sociale. Pra dhe ky profesion nuk është aq i lehtë sa mund ta bëjë kushdo. Çelësi i suksesit tonë është pikërisht se fokus kemi “angazhimin” e ndjekësve.

Nëse shihni klientët tanë, ne nuk tentojmë të blejmë ndjekës, përvec rasteve kur ka një event, apo një produkt të ri në treg, kërkon një reklamë shtesë të sponsorizuar. Menaxhojmë mbi 50 media sociale, të cilat nuk kanë numër rekord pëlqimesh, pasi dihet se Shqipëria është vend i vogël dhe ata 1 milionë përdoruesit e facebook nuk mund të pëlqejnë njësoj çdo sektor apo çdo product. Pra mos tentoni të gjithë vemendjen e tyre, por vetëm të atyre që mund të jenë klientet tuaj potenciale dhe të qëndrueshëm. Pëlqimet e faqeve që ne menaxhojmë janë atutentike dhe angazhimi është i madh.

Nëse do shohim psh llogaritë në twitter, të @visitTirana, @AlbaniaHolidays, @lake_ohrid, ose @visitGjirokastr e shume te tjera

  • ndjekësit tane janë më të shumtë nga ata që ne ndjekim, dhe mbi të gjitha angazhimi është maksimal. 
  • Mjaft postime marrin deri 30-40 retweets psh te Visit Tirana, plus dhe komente (mentions), mesazhe direkte etj,, Ose @VisitGjirokastra qe e kemi hapur vone, merr 10-20 retweets edhe pse ka me pak se 150 ndjekes.

Pra synimi nuk janë ndjekësit e shumtë në numër, por lexuesit e tu të vertetë, ata që e marrin atë që lexojnë tek ty dhe e shpërndajnë apo e komentojnë. Eshtë njësoj si të kesh një dyqan ku kalojnë shumë njerëz dhe pyesin ku është stacioni i autobuzit. Nuk mund të mjaftohesh me faktin që shumë njerëz hyjnë në dyqan, por do të preferoje sikur vetëm 5 prej tyre të hyjnë vërtet për të blerë.

Nuk mund të blini vëmendjen me para, por vetëm me përmbajtje. Ja përse thënia: content is a king (përmbajtja është mbreti), është ajo që duhet të dominojë tek të gjithë ata që pretendojnë se menaxhojnë mediat sociale. Edhe këtë punë duhet ta bëjnë profesionistë që dinë ta kthejnë ketë shërbim, në fitim për ju (return of investment) dhe jo në humbje non-stop.

Wednesday, July 6, 2016

Psikologjia e ngjyrave në Marketing


Nese mendoni te beni brandimin e kompanise tuaj, apo nje logo te re, mendoni per ngjyrat. Kjo vlen dhe per websiten tuaj. Ngjyrat kane domethenien e tyre dhe ju duhet ta dini. Nje studim i kryer se fundi mbi ndikimin i ngjyrave ne Marketing, tregoi se 90% e vendimeve te klienteve mbi produktet bëhet mbi bazet e ngjyrës. studimet e zgjeruara treguan se ngjyrat lidhen me emocionet. Ja disa prej kuptimeve të ketyre ngjyrave dhe cila kompani i ka përdorur ne logo: 

Jeshilja nenkupton zhvillim dhe shendet ('growth'). Jane shume kompani te njohura ne bote qe perdorin jeshilen ne logo si Monster, Starbucks, Whole Foods, Tropicana, Spotify etj


Lejla- nekupton imagjinate dhe zgjuarsi. Disa nga kompanite e medha qe e kanë përdorur jane: Yahoo, Welch's, Taco Bell, Barbie etj

Blu- nenkupton besim dhe konfidence. Kompanite qe e perdorin jane Lowe's, hp, Oreo, Facebook, Vimeo, Wordpress, Ford, Dell, Walmart.

E kuqja nenkupton emocion, thirrje, guxim. Kompanitë qe e perdorin jane Target, Canon, Lego, Pinterest, Netflix, Coca Cola, CNN, Nabisco, YouTube.

Portokallia nenkupton gëzim, argetim dhe krijim marrëdhëniesh. Kompanite qe e perdorin: Gulf, Shutterfly, Payless, Hooters, Nickelodeon dhe Firefox. Ketu hyn dhe kompania jone Manderina Promotions.

E verdha: Optimizëm dhe mendim te perparuar. Kompanitë: Best Buy, Ikea, Denny's, UPS, Nikon, McDonalds.

E zeza
: Autoritet dhe pushtet. Visa, Adidas, HBO, KISS, MTV, Playboy. E bardha: Pasterti dhe pafajesi: Google, Yelp, and NBC

Pra kur mendoni për të branduar kompaninë tuaj, mos mendoni për demografinë që do targetoni, por për mesazhin që ju do jepni si kompani. Shumë kompani marrin vendime në bazë të asaj që njerëzit do mendojnë për ta. Por jo. Fokusohuni në atë që jeni dhe atë që kompania juaj është, dhe brandimi duhet të ndërtohet mbi këtë bazë.

Thone qe 'kontenti' eshte mbreti, ndersa 'konteksti' eshte gjithe mbreteria. (content is a king, context is the entire kingdom). Konkteksti ka te beje pikerisht me gjithe qenien tuaj si kompani, pra me ate se çfare ofroni, dhe ajo duhet te reflektohet ne gjithe elementet e brandimit tuaj.

Tuesday, May 10, 2016

Manderina Promotions successfully ran a Social Media Competition

Manderina Promotions successfully ran a Social Media Competition using the hashtag #OurLakeOhrid, in the framework of a project for Protecting Lake Ohrid, founded by EU and implemented by UNESCO.
Manderina Promotions is one of the few companies in Tirana dealing with Social Media Marketing and Social Media Campaign on behalf of her clients.
In this online photo contest which lasted one month, almost  450 photos were posted on Facebook and Instagram.  In the end of this process resulted 10 winners which are shown in this photo:


Online photo contest is not only a way to promote your business, product, or project, but also a tool to invite community to be engaged and to contribute in what you are doing.
Even if you put a modest price for the winners, the competition is very serious and very impressive. This is also one of Social Media Strategies to raise the audience, through the number of likes, followers, which you can save if you continues to be serious and very communicative with your audiences even in the future.
We are happy to share this experience with you!

Monday, February 29, 2016

Konkursi 'Risi Turistike': Manderina Promotions nderohet me 'Çmimin e Inovacionit'


Kompania "Manderina Promotions" u nderua me Çmimin e Inovacionit ne Konkursin 'Risi Turistike" per rajonin e Gjirokastrës, që u zhvillua më 26 shkurt në këtë qytet.

Ky çmim prestigjoz iu dha kompanisë sonë për idenë e Brandimit dhe Promovimit online të Gjirokastrës si destinacion turistik, permes ngritjes së një portali turistik dhe përditësimit me informacion të gjithë kanaleve të komunikimit të lidhura me këtë portal. Synimi është t'i drejtohemi turistëve të huaj dhe vendas me lajme, foto, blogje përse duhet ata ta vizitojnë qytetin e Gjirokastrës. Gjrokastra duhet promovuar si destinacion turistik për vetë vlerat si trashëgimi botërore e UNESCO-s por dhe për shumë karakstreistika te tjera të punimeve artizanale, gatimeve tradicionale, muzikes popullore etj, dhe për të gjitha këto nevojitet një strategji e mirëfilltë brandimi dhe marketingu destinacioni.

Konkursi Risi Turistike u zhvillua nga Ministria e Ekonomisë, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Agjencia e Zhvillimit të Investimeve AIDA dhe Industria e turizmit shqiptar me mbështetjen e Projektit Risi Albania.

Në këtë konkurs u sollën produkte të reja turistike që synojnë t'i shtojnë vlerë turizmit në rajonin e Gjirokastrës.

Manderina Promotions falenderon jurinë e Konkursit për përzgjedhjen e idesë së saj si një ndër projektet fituese që do te zbatohen në rajonin e Gjirokastrës, dhe uron për një bashkërendim të gjithë projekteve për të promovuar së bashku Gjirokastrën.

**

Manderina Promotions received Risi Turistike Award for Innovation

Alma Gerxhani presenting the Branding Gjirokastra project
Manderina Promotions, a PR and digital Marketing Company based in Tirana, is the winner of Innovation Award at "Risi Turistike" Competition for Gjirokastra region, held on February 26th 2016.

This prestigious award is given Manderina for the idea on Branding and Promoting Gjirokastra as a Touristic destination, through building a tourism portal highlighting all the values of Gjirokastra. th3e project aims to put in place a marketing strategy and promotions feeding it with news, photos, video and blogs about the city. The aim is to attract tourists to visit Gjirokastra, and to extend their stay. Gjirokastra is a World UNESCO Heritage site and yet has not generated the interest it should among tourists, who usually spend only some hours or up to one day in the city.

Risi Turistike Competition was organized by the Ministry of Economy, Tourism, Trade and Entrepreneurship (METTE), Albanian Investment Development Agency (AIDA) and the Albanian Tourism Industry, with the support of RisiAlbania Project for the Gjirokastra region in order to foster the development on new touristic products.

Manderina Promotions thank the jury of this competition for selecting our idea among 6 other winners, and hope to work with all stakeholders to better promote the Gjirokastra as a must see destination in Albania.

Tuesday, January 12, 2016

Fushatat e marketingut dixhital- shihni cfare ndryshimesh sjellin!

Nuk mund t'i lija pa ndare keto shembuj frymezues per fuqine e marketnigut dixhital dhe efektin e tij me boten reale.

Perdorimi i mediave sociale per te bashkevepruar me boten reale eshte nje koncept jo shume i perdorur, por ka disa brande qe e kuptojne fare mire kete.
Kompanite po e perdorin kete koncept per te targetuar sidomos perdoruesit e celulareve, duke nxitur bashkeveprimin e tyre me kompanite dhe, rrjedhimisht duke rritur shitjet.
Keto pese shembuj tregojne se si mund te perdoret media sociale per t'u qasur me zgjuarsi audiences dhe per te ofruar nje eksperience te personalizuar.


1. Si te fitosh ne Pinterest


Nje nga shembujt eshte dyqani i kepuceve te modes Nordstrom, i cili ne 2013, i tha 4.4 milione ndjekesve te tij ne Pinterest, fuqine per te vendosur se cfare duhet te ekspozonte ne dyqan. Kepucet me te pelqyera ne Pinterest vendoseshin ne vitrinat dhe raftet e dyqaneve ne vendet me te dukshme.
Sot, Nordstrom eshte nje nga dyqante me popullore me me shume ndjekes ne Pinterest se ne dy kanalet e tjera, Twitter dhe Facebook te marra se bashku.

Sipas nje studimi nga Millward Brown, 93% e perdoruesve te Pinterest e perdorin kete kanal per te marre vendime per te blere dicka, kurse 87% e tyre thone se kane blere dicka qe e kane pare ne Pinterest. Pra, te rrisesh interesin ne kete platforme dhe te lidhesh online me offline (dyqanet) çon ne shitje te medha.

2.Te ngrohesh me twitter

Fushate e vogel por shume kreative nga kompania Hive per perdorim te zgjuar te energjise. Ne vitin 2014, Hive u be shume popullore me fushatat e saj te reklamese per motin dhe temperaturat si dhe mesazhet e personalizuara qe i dergonte perdoruesve.

Ne 2015, kjo kompani instaloi ca kabina/ streha ne stacionet e autobusit ne stacionin Picadilly ne Manchester. Streha kishte sistem ngrohes dhe sapo udhetaret  futeshin aty dhe benin tweet me hashtag #TweetToHeat, ndizeshin ngrohesat. Kjo fushate rriti interesin e njerezve per produktet e Hive, e cila lejon perdoruesit te kontrollojne sistemin e ngrohjes dhe te ujit te ngrohte ne distance.

Vetem nga nje stacion autobuzi, hashtag mori 400 (mentions)  ne tre dite dhe arriti gati 1,300,836 shikime.


3. Mediat sociale sjellin ndryshime urbane

"Gropat ne rruge qe çojne twitter", - kjo ishte nje nga fushatat me origjinale. rruget e Panamase jane shume te demtuara dhe plot gropa, Ne nje perpjekje per te bindur Ministrine e Puneve Publike  per te marre masat, kompania mediatike Telementro Reporta  u bashkua me kompanine  e PR, P4 Oglviy & Mother dhe vendosen ne rruget me te rrahura te qytetit ne shumicen e gropave pajisje me sensore qe nisnin nje tweet sa here qe nje makine binte ne grope. Mesazhet me ankime te ndryshme çoheshin ne llogarine ne twitter te Ministrise. Vec kesaj ne edicionin e lajmeve, iu kushtua nje minutazh leximit te ketyre tweet-eve, dhe njerezit filluan te dergonin me shume tweet-e. Me ne fund Ministria filloi te veproje dhe te rregulloje gropat.  

E ndersa tweet  jane argetuese, fushata e medias solli vertet ndryshime dhe permiresime te infrastruktures ne Panama dhe frymezoi per fushata ne ngjashme ne vende te tjera te botes.

Per shembull, kryebashkiaku i Mexico City  vendosi drita ne nje park lokal pas tweet-it qe coi nje banor i zones.


4.Koha per çaj

Vitet e fundit, Honest Tea pyeste klientet e saj:  cilat qytetet jane me te ndershem ? Kompania vuri 27 kioska pa emer  neper SHBA dhe i kerkoi njerezve te depozitojne nje dollar per cdo pije.

Nepermjet monitorimit dixhital, Honest Tea monitoroi kush pagoi per pijet dhe kush jo.

Ndersa sondazhi po terhiqte me shume vemendje Honest Tea, i inkurajoi njerezit te ndanin momentet e tyre me   “#RefreshinglyHonest”  ne mediat sociale dhe te hidhnin foto ne nje faqe interneti  National Honesty Index website.
 
Duke lidhur nje venndodheje fizike me platformen online, kompania perdori njerez me influence ne sejcilen zone per te targetuar nje audience me te gjere, dhe u ofroi shume klienteve te rinj potencial qe te provonin çaj falas

 5. Ndricohu

Nje tjeter shembull eshte fushata e Philips per te theksuar se sa e rendesishme eshte drita ne jeten e perditshme.

#LightIsLife filloi si fushate ne Instagram, por u kthye shpejt ne nje eksperience reale kur 6 fotografet me frymezues ne fushaten e instagramit u perzgjodhen per nje ekspozite fotografike qe u hap muzeun e Philips ne Eindhoven, Hollande .
Ne 4 muaj, Instagrami i Philips u rrit me 50% ndjekes, me 250 likes per post mesatarisht.
Me pak fjale

Keto fushata ilustrojne se fushatat e marketing online-offline nuk jane vetem te zgjuara dhe krijuese, por jane dhe te thjeshta. Jane autentike dhe terheqin vemendje, pa i detyruar njerezit te blejne. Gjithe vlera qendron ne lidhjen qe krijohet me brandin.

Burimi: E-consultancy.