Thursday, December 19, 2019

Posta elektronike nuk ka vdekur, por është thelbësore


Gjatë dy viteve të kaluara, ju ka të ngjarë të keni dëgjuar ,ose të njiheni me shprehjen "emaili ka vdekur". Një kërkim i shpejtë në Google me kete shprehje do te shfaqi gati 2 miliardë artikuj qe parashikojne se posta elektronike po vdes. Realiteti është krejt i kundërt pasi email ndihmon kompanitë të krijojnë nje marrëdhënie me klientët e tyre.
Specialisti i marketingut dhe analitikës Twilio SendGrid ka botuar raportin e tretë të Global Benchmark për email, me një pjesë të studimit kushtuar analizimit të marrësve dhe dërguesve të postës elektronike. Raporti zbuloi se 95% e të anketuarvë të gjeneratës së re(gjenerata Z) dhe milenium deklaruan se emaili i tyre personal është thelbësor për jetën e përditshme.

Studimi gjithashtu shqyrton faktorët të ndryshëm duke përfshirë shpeshtësinë e dërgimit, personalizimin dhe llojet e ndryshme të mediave për të siguruar të dhëna mujore nga mbi 60 miliardë email-e.

Në të gjitha grupmoshat në SH.B.A dhe në Sh.B.A., 84% e të anketuarve kontrollojnë emailin e tyre të paktën një herë në ditë, me shumicën e njerëzve që kontrollojnë mesazhet ne email shumë herë gjatë gjithë ditës.
English


Global email benchmark report finds email isn’t dead – it’s essential

Over the past couple of years, you have likely heard — or become familiar with — the phrase “email is dead.” A quick Google search for phrase populates nearly 2 billion links to predictions that the channel is dying. The reality is quite the opposite; email notoriously averages strong return rates and helps brands establish relationships with their customers.

Email marketing and analytics provider Twilio SendGrid has published its third Global Email Benchmark Report, with a portion of the study dedicated to analyzing email recipients and senders. The report found that 95% of Gen Z and Millennial respondents stated that their personal email, notably not their work email, is essential to their daily lives.

The study also examines factors including open rates, send frequency, personalization and different media types to provides monthly engagement data from over 60 billion emails.
Across all age groups in the U.S. and the U.K., 84% of respondents check their email at least once a day, with the majority of people checking messages numerous times throughout the day.Wednesday, December 11, 2019

Trendet e marketingut dixhital për vitin 2020


Në prag të çdo viti të ri është e rëndësishme të njihemi me tendencat më të reja në fushën e marketingut dixhital.

Kjo formë marketingu është pjesë e pandashme tashmë e çdo kompanie ndaj do ju prezantojmë disa nga trendet e vitit 2020 që do ju ndihmojnë të zhvilloni më shumë biznesin tuaj.
Tendencat kryesore të marketingut dixhital për vitin 2020 janë:

  • Kërkimi me anë të zërit - 55% e familjeve pritet të zotërojnë pajisje inteligjente që realizojnë kërkimin me anë të zërit deri në vitin 2022, prandaj duhet t’i jepni përparësi kësaj teknologjie në vitin 2020.
  • Aplikacionet Sociale - Ne 2020 do të shohim më shumë marka që përdorin keto aplikacione për të komunikuar me klientët e tyre. Jo vetëm që aplikacionet e rrjeteve sociale lejojnë një marketing jashtëzakonisht të personalizuar, por është gjithashtu një mënyrë e përshtatshme që klientët tuaj të kenë kontakte të drejtpërdrejta me biznesin tuaj.
  • Personalizimi - Eshtë koha për t’i thënë lamtumirë reklamave të përgjithshsuara. 80% e konsumatorëve thonë se kanë më shumë të ngjarë të blejnë nga një kompani që ofron produkte të personalizuara, ndaj marketingu i personalizuar duhet të përfshihet në strategjinë tuaj për vitin 2020.
  • Përmbajtja interaktive - Përmbajtja interaktive e re dhe origjinale do të ndihmojnë që marka juaj të depërtojë në treg. 91% e konsumatorëve janë në kërkim të përmbajtjes më interaktive kur janë duke blerë në internet. Pra, produkte që ofrojne blerje online, AR / VR, video me 360 gradë, kuize dhe sondazhet duhet të jenë shtesa tjetër e planeve të marketingut të përmbajtjes suaj për vitin e ardhshëm.
  • Transparenca - Konsumatorët po kërkojnë transparencë dhe 94% e tyre qëndrojnë besnikë ndaj markave që ofrojnë transparencë të plotë. Në fund të fundit, ndershmëria është gjithmonë politika më e mirë.
  • Ofertat inteligjente në Google Ads -Automatizimi dhe ofertat inteligjente në Google Ads pritet të bëhen normë. Këto përmirësime do t'ju ndihmojnë të optimizoni më mirë ofertat tuaja, duke ju dhënë mundësinë për të maksimizuar fitimet.

Manderina Promotions është e specializuar në fushën e marketingut dixhital dhe numëron raste të suksesshme të fushatave online.